Unik flygambulansbår som räddar liv

Unik flygambulansbår som räddar liv

Flygambulansbåren Pollux Micus Aero

Mago Scandinavia är ledande i Norden inom patientförflyttning med innovativa produkter och kompetensbaserade tjänster. Nu utökar företaget sitt redan banbrytande erbjudande med flygambulansbåren Pollux Micus Aero.

”Det är en unik spetsprodukt som räddar liv och ger nya möjligheter för intensivvården”, säger Magos vd och ägare Matz Göthensten.

Magos innovativa produkter och tjänster har under många år gjort det möjligt att flytta patienter i en obruten kedja från akutläge till vårdplats, samtidigt som användaren får bästa möjliga totalergonomi. Nu har företaget även tagit över flygambulansbåren Micus från företaget AMT Solutions AB.

”Det är en unik produkt som jag är stolt över att få in i vårt sortiment. Flygambulansbåren är ett lika spännande som naturligt tillskott till vårt befintliga bårsystem och nu ska vi se till att fortsätta utveckla den och höja kvalitetsnivån i intensivvården ytterligare”, säger Mats Göthensten.

Organiseringen av specialistvården ökar behovet av effektiva, säkra och ergonomiska flygambulansbårar. Pollux Micus Aero gör att patienten kan flyttas under livsuppehållande vård och i en obruten kedja, från transport i luft och på väg och vidare in i sjukhuset. Något som ingen annan produkt på marknaden klarar – och som bidrar till att rädda liv. Genom övertagandet ser Mago till att intensivvården får tillgång till de bästa och modernaste flygambulansbårarna, och säkerställer även ett professionellt underhåll av befintliga bårar.  ”Pollux Micus Aero används i kritiska lägen och möjliggör en hög patientsäkerhet. Magos mission är att finnas till för människor som hjälper andra människor när de behöver det som mest.”, säger Matz Göthensten.

Pollux Micus Aero kommer inom kort säljas i Magos webbshop. Vill du veta mer? Kontakta Matz Göthensten på 070-693 17 71 eller skicka e-post till kontakt@mago.se